dinsdag 8 februari 2011

Kipfajita's

Moeilijkheid: *
Bereiding: 25 minuten
Nodig:
4 kipfilets (elk 125 à 150 gr), in repen van 1 cm breed
1 rode en 1 gele paprika, in de lengte in repen van 1 cm
2 rode uien, in dikke plakken
1 theelepel oregano
1/2 theelepel chilivlokken
2 el plantaardige olie
de rasp en het sap van 1 limoen
zout en versgemalen peper
bloemtortilla's van 20 cm doorsnee
zonnebloemolie
icebergsla en/of rauwkost
zure room
guacamole

Bereiding:
Doe de kipreepjes in een grote kom met de paprika, rode ui, oregano, peper, olie, limoenrasp en -sap. Breng alles op smaak met royaal zout en peper en schep het om tot het goed gemengd is.

Verhit een gietijzeren koekenpan (of pan met anti-aanbaklaag; ik gebruik de wok). Doe het kipmengsel in de hete pan en bak de kip op een hoog vuur gedurende 6 à 8 minuten. Draai de kipreepjes een paar keer om tot ze mooi bruin en een beetje "aangeschroeid" zijn.

Bestrijk de tortilla's met zonnebloemolie en warm ze 10 seconden op in de microwave of een paar seconden aan elke kant in een pan.

Serveer alles apart. Ieder stapelt nu wat kip in het midden van een warme tortilla met een schep zure room en/of guacamole en wat sla/rauwkost. Rol de tortilla op en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: