donderdag 20 maart 2008

Gepofte aardappelen

Nodig:
1 grote aardappel met schil van +/- 250 gr per persoon
2 theelepels olijfolie per aardappel
zeezout
een klontje boter (of kruidenboter) per aardappel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen en droog ze goed af. Prik er met een vork her en der gaatjes in, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi ze met een beetje zeezout. Bak de aardappelen 1,5 uur in de oven tot ze zacht aanvoelen wanneer je er voorzichtig in knijpt.

Leg de aardappelen op een bord, leg er een propere theedoek over en sla erop met je vuist, zodat ze uiteenvallen in kruimige stukken en je een natuurlijke barst krijgt.
Haal de theedoek weg, doe het klontje (kruiden)boter in de barst en strooi er nog wat zout over.
Heerlijk bij spare-ribs.

Geen opmerkingen: