donderdag 20 maart 2008

Spare-ribs

Dit stond eigenlijk op het menu voor gisteren, maar wegens onvoorziene omstandigheden is dit uitgesteld tot vandaag.

Nodig:
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel maizena
sap van 2 limoenen
2 eetlepels ahornsiroop
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel chilivlokken (facultatief)
1 theelepel zout
750 gr varkensribbetjes

Bereiding:
Meng de tomatenpuree en maizena tot een papje. Roer het limoensap, de ahornsiroop, knoflook, chilivlokken en zout erdoor.
Verwarm de grill voor. Wrijf de ribbetjes in met het mengsel en leg ze op een rooster. Rooster ze 30 minuten onder de grill of op de BBQ, draai ze af en toe om, tot ze goed gaar en mooi bruin zijn. Eventueel kan je de ribbetjes ook in de oven braden: verwarm dan de oven voor op 190°, leg de ribbetjes op een rooster, zet dat op een bakplaat en bak 35 à 40 minuten.

Geen opmerkingen: