dinsdag 18 maart 2008

Vispakketjes in de oven

Met dank aan delicious. voor de inspiratie.
Nodig:

3 eetlepels olijfolie
1 grote venkelknol, overlangs in dunne plakjes
100 gr kleine bruine of zwarte olijven
4 stukken witvisfilet (koolvis, schelvis, kabeljauw of tilapia)*
4 eetlepels olijventapenade*
1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
2 eetlepels fijngesneden korinaderblad*

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Knip 4 grote stukken bakpapier van 30 cm lengte af. Bestrijk het midden van elk vel met wat olie en leg de plakken venkel op het midden. Verdeel er de helft van de olijven over.
Kruid de stukken vis met zout en peper en bestrijk één kant met tapenade. Leg de visfilets met de tapenadekant naar boven op de groente. Verdeel er de paprikablokjes, de rest van de olijven en de rest van de olijfolie over en vouw de pakketjes goed dicht. Neem daarvoor beide tegenoverliggende korte zijden bij elkaar en vouw ze meerdere malen om. Druk nu de zijkanten plat en vouw ook meerdere keren om. Zorg dat de pakketjes niet te strak worden dichtgevouwen, zodat er nog wat ruimte voor stoom over is.
Bak de vispakketjes in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Leg de pakketjes op borden, open ze voorzichtig (pas op voor hete stoom!) en bestrooi met de koriander. Serveer met couscous.

* Ik gebruik graag koolvis, het is een stevige witte vis, fijn van smaak en kost stukken minder als kabeljauw. Op de foto zie je geen tapenade en koriander; die had ik wegens omstandigheden niet in huis.

Geen opmerkingen: