zaterdag 22 maart 2008

Kaastaart

Dessertje voor morgen staat nu in de oven. Dit is de lekkerste kaastaart die ik ooit gegeten heb.

Nodig:
150 gr speculaas
75 gr ongezouten, zachte boter
600 gr roomkaas (ik gebruik philadelphia, die is niet te waterig)
150 gr fijne suiker
3 grote eieren
3 grote eierdooiers
1,5 eetlepel vanille-extract
1,5 eetlepel citroensap

Bereiding:
Vermaal de speculaas tot kruimels en meng dan goed met de boter. Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en doe het speculaas/botermengsel in de springvorm. Duw het goed plat over de hele bodem. Zet de springvorm in de koelkast.
Warm de oven voor op 180°.
Klop de roomkaas tot hij zacht is, voeg dan de suiker toe. Klop er de eieren en dooiers onder, voeg dan vanille en citroensap toe en meng goed.
Breng een ketel water aan de kook.
Neem de springvorm uit de koelkast en vouw er een blad aluminiumfolie rond, zodat de hele buitenkant in één keer bedekt is. Doe hetzelfde met nog een stuk alu-folie. Dit voorkomt dat er water in de springvorm kan binnendringen.
Doe de roomkaasvulling in de springvorm, zet de springvorm in een grote ovenschotel en giet water in de ovenschotel, tot ongeveer halverwege de springvorm.
Zet de ovenschotel in de oven en bak de kaastaart gedurende 1 u.

Neem de ovenschotel uit de oven, haal de springvorm eruit. Haal voorzichtig de alu-folie weg en zet de springvorm op een rek om af te koelen. Eens afgekoeld in de koelkast zetten.
20 minuten voordat je de kaastaart wil aansnijden haal je deze uit de koelkast en voorzichtig uit de springvorm.
De taart snij je best met een mes dat je eerst in heet water houdt. Telkens je snijdt weer in heet water houden.

2 opmerkingen:

Jackie zei

mmmmmmmmm!!!! eten we dat morgen?! :D

Candy in Wonderland zei

Jawel! 't Is eens wat anders dan colomba hè ;o)