vrijdag 18 april 2008

Pasta met worstjes in tomatensaus

Een variant op de pasta met gehaktballetjes.

Nodig:
500 gr italiaanse worstjes (of bij gebrek chipolata), in stukjes van 2cm
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
400 gr passata
olijfolie
peper en zout
basilicum
500 gr pasta

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, voeg na 1 minuut de knoflook toe en laat even meefruiten. Voeg de stukjes worst toe en laat bakken onder regelmatig roeren.
Als de worstjes lichtbruin zijn de passata en basilicum toevoegen. Kruiden met peper en zout.
Breng een grote pot met ruim water aan de kook. De pasta in het kokend water doen en al dente koken (respecteer de aangegeven tijd op de verpakking). Als de pasta beetgaar is een flinke scheut koud water in de pot laten lopen om het koken te stoppen, dan de pasta afgieten in een vergiet. Doe de pasta terug in de pot en roer de saus onder de pasta.
Serveer met versgeraspte parmiggiano of grana.

Geen opmerkingen: