maandag 21 april 2008

Noedels met garnalen


Nodig:
1 pakje eiernoedels
250 gr geblancheerde tijgergarnalen
1 preiwit, in ringen
1 rode paprika, in reepjes,
150 gr taugé (sojascheuten)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
100 gr peultjes, in stukken
lente-uitjes, in ringetjes
=> of vervang deze groenten door 1 zakje voorgesneden wokgroenten
olijfolie (of pikante wokolie)
2 eetlepels ketjap manis (of donkere sojasaus)

Bereiding:
Breng ruim lichtgezouten water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Haal de noedels met een vork uiteen. Giet af en zet opzij.
Verhit een bodempje olie in een wok. Bak de garnalen gedurende 2 minuten, voeg de knoflook toe en laat nog 30 seconden meebakken. Haal de garnalen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de wok wederom, voeg eventueel een beetje olie toe. Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de noedels, garnalen en ketjap manis toe, laat nog even meebakken.
Serveer in diepe kommen met eetstokjes.

Tip: je kan de garnalen vervangen door kippeblokjes of hamblokjes.

Geen opmerkingen: