maandag 21 april 2008

Calamari met erwtjes en aardappelen

We hebben familie uit Sicilië op bezoek, en gisteren stond er dus deze klassieker op het menu bij mijn mama thuis.

Nodig:
500 gr calamari (inktvis)
1 kop erwtjes (verse of diepvries)
3 tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
3 aardappelen, gepeld en in dobbelstenen gesneden
1 glas witte wijn
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Trek de 'poten' uit het lijf van de calamari, verwijder de ingewanden uit de 'zak', verwijder de ogen en de mond uit de 'poten' en was alles grondig. Snij de 'zak' in stukken of ringen, dep alles goed droog met keukenpapier.
Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook in de olie, voeg de stukken calamari toe en laat even meestoven. Voeg de aardappelen, erwten en tomaten toe, laat even meestoven en blus dan met de witte wijn. Kruid met peper en zout en laat gedurende 30 minuten op zacht vuur stoven. Voeg eventueel wat water bij als het dreigt droog te koken of laat op het einde eventjes op hoog vuur verdampen als er teveel vloeistof overblijft. Er moet nog een bodempje 'saus' overblijven, overheerlijk om je brood in te 'soppen'.
Serveer met ciabatta of stokbrood en een slaatje.

Geen opmerkingen: