dinsdag 22 april 2008

Pittige gewokte vis met krielaardappeltjes

Licht aangepast receptje naar "ons aller Sonja K." ;o)

Nodig:
600 gr babyworteltjes
500 gr krielaardappelen, met schil!
400 gr stevige vis (bv. kabeljauwfilet, koolvishaasje, marlijn,...), in blokjes van 2x2 cm
3 eetlepels olijfolie
1 mespunt kurkuma
1 mespunt kaneel
1 mespunt paprikapoeder
1 mespunt komijnpoeder
zwarte peper
1 eetlepel terryakisaus (vind je bij de oosterse sauzen in de supermarkt)

Bereiding:
Was de krielaardappeltjes en kook ze ong. 16 minuten. Giet ze af in een vergiet en hou opzij.
Kook de babyworteltjes tot ze net niet gaar zijn (10-tal minuten).
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en bak hierin de vis kort en krachtig aan. Schep de vis uit de wok en leg de babyworteltjes in de plaats, bak tot ze gaar zijn.
Bak ondertussen in een andere pan in 2 eetlepels olijfolie de krielaardappelen goudbruin. Kruid met kurkuma, kaneel, paprika, komijn en zwarte peper.
Voeg de terryakisaus bij de wortelen en warm stevig door. Voeg er de gebakken vis bij en roer voorzichtig om. Serveer met de gebakken aardappelen.

Tip: krielaardappeltjes altijd koken in de schil! Als je ze liever zonder schil eet, kook ze dan eerst, giet af in een vergiet en hou ze dan onder stromend koud water. Haal nu de schil er onmiddelijk af. Werk verder af zoals hierboven.

Geen opmerkingen: