woensdag 23 april 2008

Ovenschotel van aubergines en tomaten

Nodig:
1 aubergine, in dunne plakken
4 eetlepels olijfolie
1 ui, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
6 pruimtomaten, in dunne plakken
2 eetlepels oregano
3 eetlepels grana of parmezaanse kaas, geraspt
zout en zwarte peper

Bereiding:
Leg de plakken aubergine op een keukenplank, bestrooi elke laag met zout, leg er een andere plank op en zet er een pot vol water bovenop. Laat 30 minuten staan. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken 4 à 5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze 1 maal om. Haal de plakken uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg 1 el olie toe en fruit de uien en knoflook 3 à 4 minuten, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ronde ovenschotel (+/_ 20 cm doorsnee) in, schik er een laag tomaten, een laag aubergines en een laag uien in. Bestrooi iedere laag met zout peper en oregano. Herhaal tot alle groenten zijn gebruikt en eindig met een laag tomaten. Besprenkel de schotel met de resterende olie en bak in de oven gedurende 20 minuten.
Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet nog 5 à 10 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.

Geen opmerkingen: