woensdag 23 april 2008

Involtini di vitello (kalfsrolletjes)


Nodig:
4 dunne kalfslapjes
1 bolletje mozzarella
60 gr prosciutto (rauwe ham type parma) in plakken
een handvol bieslook
30 gr parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
125 ml droge witte wijn

Bereiding:
Hak de mozzarella, prosciutto en bieslook samen (in de keukenrobot) fijn. Schep in een kom en roer er de parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.
Leg de kalfslapjes plat op een snijplank en verdeel het mengsel hierover. Rol het vlees op zodat de vulling erin zit en zet het vast met een prikkertje of met keukengaren.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de involtini tot deze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met een weinig zout en peper, voeg de wijn toe en laat ze 10 minuten pruttelen op matig vuur tot de involtini goed gaar zijn en de saus iets dikker is. Haal de involtini uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord en hou ze warm.
Doe enkele eetlepels heet water in de pan en kook dat bij hoge temperatuur. Schraap ondertussen eventuele aanbaksels van de bodem en blijf roeren tot het vocht stroopachtig is.
Verwijder het keukengaren of de prikkertjes en druppel de saus over het vlees.

Serveer met de ovenschotel van aubergine en tomaten en aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen: