zondag 13 april 2008

Varkensgebraad met rijst en gebakken ananas


Nodig:
1 varkensgebraad
boter of bakmargarine (type planta, solo,...beter niet met verlaagd vetgehalte want die kan niet zo goed tegen hoge temperaturen)
mosterd
1 ui, in ringen
rijst
1 groot blik ananas op eigen sap

Bereiding:
Smeer het varkensgebraad flink in met mosterd. Verhit de boter of margarine in een gietijzeren pot of braadpan. Leg het varkensgebraad erin en laat aan alle kanten dichtschroeien. Voeg de uiringen toe, zet het vuur wat lager en zet een deksel op de pot. Laat garen (reken 60 minuten per kilo gebraad; dus voor een gebraad van 750 gr is dat 45 minuten).
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bak de schijven ananas in een beetje margarine tot ze mooi lichtbruin verkleuren.
Snij het gare vlees in mooie sneetjes, serveer met de rijst en de ananas.

Geen opmerkingen: