Recepten voor elke dag. Soms makkelijk, soms een beetje arbeidsintensiever, maar altijd lekker!
maandag 26 mei 2008
Rabarber-polentacake
Een lekker recept om te maken met de rabarber uit eigen tuin.
Nodig:
500 gr rabarber, gewassen, afgedroogd, van vliezen en draden ontdaan en in stukken gesneden van 0,5 cm
300 gr fijne rietsuiker
150 gr bloem
155 gr polenta (maisgriesmeel; dit kan je vinden in de meeste supermarkten)
1 theelepel bicarbonaat (of baking powder)
1 mespunt zout
1 theelepel kaneel
2 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
125 gr ongezouten, zachte boter
250 gr witte bio-yoghurt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de stukjes rabarber in een glazen kom en bestrooi met 100 gr suiker. Doe dit voor je met de rest van de cake begint, maar laat niet langer dan 30 minuten staan, opdat er niet teveel vocht zou vrijkomen uit de rabarber.
Meng de bloem, polenta, zout, bicarbonaat en kaneel. Kluts in een diep bord de eieren met de vanille met een vork door elkaar. Doe de boter en de rest van de suiker in een grote kom en meng goed tot een romig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de eieren toe, ondertussen goed mengend. Voeg dan voorzichtig het meelmengsel en de yoghurt toe, om beurten een lepel. Meng voorzichtig met een houten lepel tot een homogeen geheel. Doe er als laatste de rabarber (en het vrijgekomen sap) bij, roer deze onder het beslag en giet het beslag dan in een met bakpapier beklede springvorm (23 cm diameter).
Bak op 180° gedurende een uur. Na 40 minuten de bovenkant van de cake afdekken met aluminiumfolie, opdat deze niet te donker bruin wordt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten