maandag 26 mei 2008

Drukbezette-mama's-aardbeientaart


Ofte luiewijvenaardbeientaart, maar niemand die het zou zeggen want ze is echt lekker! Dit is de lievelingstaart bij uitstek van Draakje, die vandaag 8 wordt. Gisteren hebben we die dan ook gebakken (zelfs 2) voor het familiefeest. Draakje zelf heeft er wel 4 stukken van gegeten. Je kan ze op 2 manieren maken, en voor elke manier zijn er wel liefhebbers; ik vind beide lekker en heb dan ook 1 volgens elke methode gemaakt.

Nodig:
2 bakjes mooie aardbeien
1 liter volle verse bio-melk (uit de koeltoog)
een uitstapje naar de Aveve, voor:
2 bladerdeeg taartbodems (diepvries, per 2 verpakt, reeds uitgerold), ontdooid
1 pakje Mix voor banketbakkersroom

Bereiding 1:
Verwarm de oven voor op 225° C.
Bekleed een taartvorm (of vlaaivorm) met bakpapier en leg hierin 1 taartbodem; prik met een vork véél gaatjes in de bodem (om te voorkomen dat hij blazen gaat vormen). Doe er nog een bakpapier in en vul de taartvorm met keramische bakparels (of kikkererwten, droge bonen,... voor blindbakken). Bak de bodem in de hete oven gedurende 10 minuten.
Na 9 minuten de banketbakkersroom aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing: 330 gr melk mengen met 100 gr mix. De taart uit de oven halen, de blindbakvulling en bovenste bakpapier verwijderen (opzijleggen) en de banketbakkersroom in de taartbodem gieten en mooi uitstrijken. Terug in de oven zetten en nog 15 minuten bakken. De banketbakkersroom zal in een dikke bel omhoog komen, maar als je de vorm uit de oven haalt zakt dit dadelijk weer ineen.
De gebakken bodem met bakkersroom uit de vorm halen en laten afkoelen.

Bereiding 2:
Bekleed een taartvorm (of vlaaivorm) met bakpapier en leg hierin 1 taartbodem; prik met een vork véél gaatjes in de bodem (om te voorkomen dat hij blazen gaat vormen). Doe er nog een bakpapier in en vul de taartvorm met keramische bakparels (of kikkererwten, droge bonen,... voor blindbakken). Bak de bodem in de hete oven gedurende 25 minuten.
De taart uit de vorm halen en laten afkoelen. Daarna de banketbakkersroom aanmaken volgens de gebruiksaanwijzing: 330 gr melk mengen met 100 gr mix. Direct uitgieten in de vorm en mooi glad strijken. Laten opstijven.

Snij de aardbeien doormidden en beleg de hele taart hiermee.

1 opmerking:

Sjattie zei

Ik zou toch nog gel-fix of warme en losgeklopte abrikozenkonfituur over de aardbeien doen, toont uw taart net ietske "proffessioneler" ;-)