vrijdag 9 mei 2008

Rigatoni met pittige scampi

Nodig:
750 gr gepelde scampi's (of tijgergarnalen)
1 busseltje lente-uitjes, in ringetjes
1 rood pepertje, van zaadjes ontdaan en in 2 gesneden (vergeet geen handschoenen aan te doen!)
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie
400 gr hot salsa (kant-en-klaar)
375 gr (soja) room
500 gr rigatoni

Bereiding:
Kook de pasta volgens de aangewezen tijd in ruim, lichtgezouten water.
Verhit de olijfolie in een wok of diepe pan. Fruit de lente-uitjes en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg dan de garnalen toe en laat bakken tot ze niet meer doorschijnend zijn. Voeg de salsa en de room toe en laat even inkoken op zacht vuur.
Giet de pasta af als hij beetgaar is. Roer de pasta door de saus.

Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen: