woensdag 25 juni 2008

Quiche met prei en spekjes


Nodig:
1 portie basisdeeg voor quiche (of 1 kant-en-klare rol deeg)
500 gr prei, in dikke ringen
200 gr spekblokjes (natuur of gerookt)
1 eetlepel bakmargarine
200 ml volle melk
150 gr gemalen kaas
3 eieren
zout en peper

Bereiding:
Stoof de prei beetgaar in de bakmargarine (ong. 15 minuten) en kruid licht met peper en zout; laat uitlekken in een vergiet. Bak de spekblokjes in een weinig vetstof en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°.
Doe het deeg in een taartvorm en prik in het deeg. Beleg de bodem met de prei en spekblokjes.
Meng de eieren, kaas, melk, een weinig zout en peper en giet dit over de groenten.
Bak de quiche gedurende 40 minuten.
Serveer lauw of koud, eventueel met een slaatje.

Geen opmerkingen: