maandag 21 juli 2008

Ovenschotel van aardappelen en wortelen

Peekesstoemp revisited, alle ingrediƫnten voor wortelpuree in de oven en klaar.
Bereidingstijd: 1u30
Moeilijkheidsgraad: *
Nodig:
aardappelen, gepeld en in stukjes van 1,5 x 1,5 cm gesneden
wortelen, geschild, in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1,5 cm gesneden
uien, gepeld en in halve maantjes gesneden
peper, zout
enkele takjes verse tijm of laurierbladeren of verse rozemarijn
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°.
Doe de groenten in een grote ovenschotel, kruid met peper zout en verse kruiden. Overgiet met ruim olijfolie en meng alles door elkaar.
Zet in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur, tot de wortelen bijtgaar en de aardappelen zacht zijn. Roer regelmatig door elkaar.

Geen opmerkingen: