Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Nodig:
250 ml natuur bio-yoghurt
150 gr hoeveboter, gesmolten
4 eieren
schil van 2 citroenen
300 gr bloem
1 theelepel bicarbonaat
een snufje zout
250 gr fijne rietsuiker
eventueel 2 eetlepels cacao
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Mix de yoghurt, gesmolten boter, eieren en citroenschil. Meng in een grote kom de bloem, bicarbonaat, zout en suiker. Mix de natte ingrediƫnten hieronder, tot een homogeen deeg.
Verdeel eventueel het deeg in 2 delen en voeg de cacao bij 1 van de 2 delen, meng goed.
Doe het deeg in papieren vormpjes (die op de foto komen van de Hema), tot 2/3 van het vormpje.
Bak de cakejes 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rekje.
Tip: je kan ook nog glazuur over de cakejes doen. Zeef hiervoor 400 gr bloemsuiker in een kom en voeg voorzichtig het sap van 2 citroenen en meng goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten