woensdag 8 oktober 2008

Spaghetti tricolore met garnalen

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten


Nodig:
500 gr rauwe garnalen, gepeld en van darmkanaal ontdaan
500 gr spaghettini tricolore (eventueel volkoren)
60 ml olijfolie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
sap van 1 citroen
25 gr ongezouten boter
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt

Bereiding:
Breng een pot met ruim, lichtgezouten water aan de kook. Kook de spaghettini beetgaar volgens de aanwijzing op het pak.
Verhit intussen de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de rode peper en de garnalen toe en bak alles gedurende een paar minuten (tot de garnalen gaar zijn). Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghettini af, doe ze in de pan bij de scampi's, voeg de boter en peterselie toe en schep alles door elkaar.

Geen opmerkingen: