Bereiding: 1,5 uur
Moeilijkheid: *
Nodig:
1 kg kalfsfricassé (kalfsstoofvlees)
1 kg aardappelen, in blokjes
400 gr diepvrieserwten
1 ui, gesnipperd
1 glas witte wijn
1 klein potje kalfsfond
boter (of bakmargarine)
Bereiding:
Smelt een klontje boter in een pot met dikke bodem op middellaag vuur. Fruit hierin de gesnipperde ui. Verhit een klont boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Bak hierin de stukjes vlees in kleine porties, tot ze rondom rond mooi bruin zijn. Voeg ze bij de ui.
Blus de pan met het glas witte wijn, roer goed in de pan, zodat alle bakdeeltjes loskomen. Voeg de wijn bij de pot met ui en vlees. Voeg de kalfsfond toe, en eventueel water, tot het vlees helemaal onder staat. Zet het vuur laag en laat gedurende ruim 1 uur stoven.
Voeg dan de aardappelen en erwten toe. Breng terug aan de kook, zet het vuur weer laag en laat 15 à 25 minuten stoven, tot de aardappelen gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten