woensdag 8 oktober 2008

Tagine kefta (Marokkaanse gehaktballetjes)

Bereiding: 2 uur
Moeilijkheid: **


Nodig voor de saus:
1 kg rijpe tomaten, in kokend water gedompeld, gepeld en in stukken gesneden
2 eetlepels gehakte koriander
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
olijfolie
1/2 koffielepel kaneelpoeder

Nodig voor de kefta:
500 gr lams of kalfsgehakt (ongekruid)
1 eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel griesmeel
1 ei
3 tenen knoflook, geperst
1/4 theelepel komijnpoeder
een scheutje olie
peper en zout

Bereiding:
Maak eerst de tomatensaus: verhit wat olie in een diepe pan en voeg al de ingrediƫnten voor de saus toe. Roer tot de saus kookt en laat op middellaag vuur inkoken tot de helft (ongeveer 1 uur). Roer af en toe.
Meng ondertussen alle ingrediƫnten voor de kefta, maak er een stevige bal van en laat 1 uur rusten. Vorm dan balletjes ter grootte van een noot.
Mix de saus en giet ze in een tagine. Schik de balletjes in de saus. Dek de tagine af en laat op zacht vuur of in de oven (op 180°C) zachtjes garen.
Serveer met brood of couscous.

Tip: heb je geen tagine? Gebruik dan een diepe pan met dikke bodem.

Geen opmerkingen: