maandag 13 oktober 2008

Stoofpotje van aardappelen en wortelen

Bereiding: 25 minuten
Moeilijkheid: *


Nodig:
1 kg wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden
200 gr spek, zwoerd verwijdert en in dunne reepjes gesneden
1 ui, gesnipperd
25 gr boter of bakmargarine
peper, zout en nootmuskaat
1 à 2 blaadjes laurier

Bereiding:
Smelt de boter in een diepe pan. Fruit de ui op middelhoog vuur, voeg de spekreepjes toe en laat even meebakken. Voeg wortelen en aardappelen toe en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg het laurierblad toe en roer goed. Voeg water toe tot halverwege de groenten.
Laat op zacht vuur afgedekt stoven gedurende 20 minuten, roer regelmatig.
Laat eventueel de laatste 5 minuten het deksel van de pan en zet het vuur weer hoger om het teveel aan stoofvocht te laten verdampen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de groenten aan de bodem blijven kleven.

Geen opmerkingen: