woensdag 15 oktober 2008

Soep van zoete aardappel en chorizo

Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *


Nodig:
2 eetlepels olijfolie
2 wortels, geschild en in dikke plakken gesneden
2 stengels bleekselder, in stukjes
2 middelgrote uien, gepeld en grof gehakt
2 tenen knoflook, in plakjes
800 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
200 gr chorizo, in plakjes
2 eetlepels gehakte peterselie
een flinke eetlepel kerriepoeder
1,8 l kippenbouillon

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote pot op hoog vuur. Bak hierin de plakjes chorizo. Haal de chorizo uit de pan en hou opzij. Doe de groenten en kruiden in de pot en roer goed om. Laat op zacht vuur gedurende 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg de chorizo terug toe en laat nog even goed doorwarmen.

Geen opmerkingen: