woensdag 10 september 2008

Lasagne met ricotta, spinazie en gehakt

Bereiding: 1u15 minuten
Moeilijkheid: **


Nodig:
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd,
1 teen knoflook, geperst
500 gr rundsgehakt
250 gr (diepvries) spinazie
125 gr ricotta
1 ei
0,5 theelepel oregano
ong. 500 ml tomatensaus (eenvoudige saus met basilicum, niet te dik laten inkoken)
2,5 dl (soja) melk
30 gr margarine
1 eetlepel bloem
1,25 dl (soja) room
nootmuskaat
1,5 pak (volkoren) lasagnevellen
100 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul met een vork. Voeg de spinazie toe, roer 1 minuut en haal van het vuur. Meng in een schaal de ricotta, het ei en de oregano; breng op smaak met peper en zout. Roer het ricottamengsel onder het gehakt.
Maak de bechamelsaus: smelt de margarine in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed. Neem van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Roer flink, zodat je geen klonters krijgt. Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut, al roerend, koken. Roer er de room door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschotel in en doe een laagje tomatensaus in de ovenschotel. Leg 1 laag lasagnevellen; doe hierop 1/3de van het gehakt-ricottamengsel. Weer een laag lasagnevellen en dan een laag tomatensaus. Nog 2 maal lasagnevellen + gehakt-ricottamengsel. Eindig met een laag lasagnevellen en doe hierop de kaassaus. Bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 200°. Bak de lasagne 35 à 40 minuten.

1 opmerking:

Sjattie zei

En zonder gehakt is dit ideaal voor onze donderdag-veggiedag :D