Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *
Normaal wordt dit bereid met gebakken aubergine, maar dan krijg je wel een redelijk zwaar en vet gerecht. Door de aubergines te grillen ipv te bakken behoud je alle smaak, maar met de helft minder caloriën.Moeilijkheid: *
Nodig:
500 gr spaghetti
1 fles passata
1 ui, gesnipperd
olijfolie
peper en zout
2 teentjes knoflook, geperst
1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en fijngesneden (gebruik handschoenen!)
2 aubergines, in schijfjes (bij gebrek aan tijd: gebruik gegrilde aubergineschijven uit de diepvries)
Bereiding:
Bestrijk de schijven aubergines licht met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill in een grillpan tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Bereid een tomatensaus: verhit de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui, pepertje en de knoflook, voeg dan de passata toe. Laat inkoken. Kook ondertussen de spaghetti in ruim lichtgezouten water. Als de pasta al dente is laten schrikken door er een flinke geut koud water bij te doen en giet af in een vergiet.
Doe de spaghetti bij de tomatensaus en roer door. Serveer de spaghetti in diepe borden en leg er enkele schijfjes gegrilde aubergine op. Geef er versgeraspte pecorino-kaas bij.
1 opmerking:
En nog ene voor op absurde donderdag sè :p
Dees maakt een week scampi's (jaja, ik weet wel dat scampi al een meervoud op zich is) vreten wel goed ;-)
Een reactie posten