Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *
Moeilijkheid: *
Nodig:
500 gr orechiette of andere pasta
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
0,5 theelepel chilivlokken
500 gr broccoliroosjes
2 eetlepels ansjovispasta
50 gr pecorino, geraspt (eventueel parmiggiano of grana)
Bereiding:
Zet een grote pot met ruim, lichtgezouten water op een hoog vuur en breng aan de kook. Als het water kookt de broccoliroosjes toevoegen en 3 minuten laten koken. Haal de broccoliroosjes met een schuimspaan uit de pot en laat in een vergiet uitlekken. Breng het water terug aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een wok of diepe pan. Voeg de ansjovispasta, knoflook en chilivlokken toe en laat 2 minuten bakken. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 3 minuten.
Haal 2 eetlepels kookwater van de pasta uit de pot en hou opzij. Laat de pasta schrikken door er een flinke scheut koud water bij te doen en giet dan af. Doe de pasta terug in de pot en voeg de broccoli, het kookwater, de pecorino, flink wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak toe en roer flink onder elkaar.
Verdeel over borden en bestrooi met wat geschaafde pecorino.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten