Moeilijkheid: *
Bereiding: 45 minuten
Bereiding: 45 minuten
Nodig:
een stuk everzwijnbout van ong. 750 gr
een half flesje trappist (dubbel of trippel)
2 uien, in ringen
zout en peper
boter of bakmargarine
Bereiding:
Verhit de boter of margarine in een diepe pan met dikke bodem. Braad hierin het vlees - gekruid met peper en zout - langs alle kanten aan, tot het een goudbruine korst heeft. Zet het vuur zachter en voeg de uien toe, laat even meebakken. Blus met een weinig abdijbier. Zet het vuur halfhoog en draai het vlees regelmatig om, leg steeds een deel van de uien op het vlees, zodat het vanboven niet uitdroogd. Voeg regelmatig een weinig bier toe. Laat zo een 30-tal minuten braden. Het vlees mag nog licht rosé zijn vanbinnen.
Snijd in dikke sneden en serveer met (knolselder)puree en (gestoomde appeltjes met) veenbessencompote.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten