maandag 3 november 2008

Nutellacake


Bron: 'De Goddelijke Huisvrouw' - Nigella Lawson
Nodig:
6 grote eieren, gescheiden
snufje zout
125 gr zachte ongezouten boter
400 gr nutella (1 pot)
1 eetlepel koffielikeur
100 gr gemalen hazelnoten
100 gr donkere chocolade, gesmolten

Voor de afwerking:
100 gr gepelde hazelnoten
125 gr dubbele room
1 eetlepel koffielikeur
125 gr donkere chocolade

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°. Klop de eiwitten met het snufje zout tot "pieken". In een aparte kom de boter en nutella mixen, de likeur, dooiers en gemalen hazelnoten toevoegen. De gesmolten en afgekoelde chocolade eronder mengen en dan een goeie schep van het eiwit er ondermengen (je moet niet voorzichtig zijn). Daarna voorzichtig de rest van het eiwit eronder mengen, 1/3de per keer. In een ingevette springvorm (23 cm) gieten en 40 minuten bakken.
Uit de oven halen en laten afkoelen.

De hazelnoten roosteren in een droge pan en laten afkoelen (belangrijk!).
In een pan met dikke bodem de room met likeur of water en chocolade zachtjes opwarmen. Als de chocolade gesmolten is de pan van het vuur nemen en roeren tot hij dik genoeg is om als glazuur over de cake te gieten.
Haal de vorm van de cake, maar laat hem op de bodem van de vorm liggen, want hij zou uit elkaar kunnen vallen. Smeer de glazuur over de bovenkant van de cake. Leg de hazelnoten op de cake.
Smakelijk!

Geen opmerkingen: