maandag 3 november 2008

Frambozen tarte tatin


Nodig:
voor de frambozen:
50 gr ongezouten boter
150 gr fijne suiker
250 gr (diepvries)frambozen

Voor het deeg:
125 gr ongezouten boter
125 gr fijne suiker
125 gr zelfrijzende bloem
een snuifje zout
1 theelepel kaneel
2 grote eieren
1 à 2 eetlepels volle melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
Zet een tatinpan (of andere lage vorm die in de oven mag) op een middelhoog vuur en smelt de boter. Voeg de suiker toe, roer goed en voeg dan de frambozen toe. Laat sudderen tot alle suiker gesmolten is (en de frambozen ontdooid zijn). Zet opzij.
Doe de bloem, zout, kaneel, suiker, boter en de eieren in een kom en mix tot een homogeen deeg. Voeg genoeg melk toe tot je het deeg kan uitkappen (niet echt vloeibaar). Giet het deeg over de bessen; maak je geen zorgen als je het niet mooi uitgespreid krijgt, door de warmte in de oven gaat dat vanzelf.
Bak gedurende 30 minuten.
Haal uit de oven, zet een bord op de tatin-pan en draai in 1 flinke beweging om, maar wees voorzichtig dat je je niet verbrandt!
Het ziet er vreselijk zoeterig uit en "al eens gegeten", maar het is echt zalig lekker!

Geen opmerkingen: