woensdag 15 oktober 2008

Pindakoekjes

Bereiding: 30 minuten + 1 uur rusten
Moeilijkheid: *


Nodig:
125 gr ongezouten boter
150 gr fijne suiker
125 gr lichtbruine suiker
200 gr pindakaas (ik gebruik crunchy pindakaas, met stukjes pinda)
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
300 gr bloem
0,5 theelepel bakpoeder
een snuifje zout

Bereiding:
Meng de zachte boter met de suiker, voeg de pindakaas toe en meng goed. Voeg dan de eieren en vanille toe. Meng de boter, bakpoeder en zout onder het mengsel tot een stevig deeg.
Zet het deeg gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°. Rol balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op een bakplaat en bak in de warme oven gedurende 10 à 15 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Bewaren in een koekendoos...al zullen ze niet te lang blijven liggen ;o)

Geen opmerkingen: