Moeilijkheid: *
Nodig:
200 gr fijne kristalsuiker
125 gr witte chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
50 ml Teisseire muntsiroop (of 35 ml crème de menthe likeur)
1 eetlepel wodka
100 gr pure chocola, in druppeltjes
Bereiding:
Verwarm al roerend de suiker met 200 ml water in een pan op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, draai het vuur lager en kook de siroop 2 minuten in. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade in een pan met zware bodem op laag vuur. Voeg de muntsiroop (of likeur), wodka en 300 ml water toe en roer glad. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 minuten koken. Neem van het vuur, roer de siroop erdoor en zeef het mengsel.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai er ijs van. Meng er, als het bijna stijf is, de chocoladedruppels door.
2 opmerkingen:
Wij hebben een paar jaar geleden zo'n ijsmachine gekregen. Ze staat nog altijd in de verpakking te blinken. Zonde zeker ?
Heel erg zonde!!! Uitpakken en gebruiken...en dan genieten van overheerlijke ijsjes die net uit een Italiaanse Gelateria lijken te komen ;o). Altijd een beetje vakantie in huis!
Een reactie posten