woensdag 3 december 2008

Eenvoudige pasta al forno

Moeilijkheid: *
Bereiding: 1 uur

Nodig:
500 gr korte (volkoren) pasta
1 blik/brik/flesje passata
1 ui, gesnipperd
5 sneden gekookte ham, in stukjes gesneden
1 grote (of 2 kleine) mozzarella, in blokjes gesneden
olijfolie
peper en zout, chilipeper
50 gr boter of bakmargarine
50 gr bloem
500 ml melk
150 gr geraspte kaas + 50 gr extra

Bereiding:
Zet een grote pot met ruim water op en breng aan de kook.
Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui. Voeg de passata toe en een weinig water, kruid met zout, peper en een weinig chilipeper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat sudderen.
Kook ondertussen de pasta al dente, volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Laat de pasta 'schrikken' door een flinke geut koud water in de pot te doen en giet af in een vergiet. Roer er de saus, ham en mozzarella door en doe de pasta in een ovenvaste schotel.
Bereid de kaassaus zoals hier beschreven. Giet deze over de pasta. Strooi de extra kaas erover.
Verwarm de oven op 200°. Bak de pasta gedurende 30 minuten in de oven.
Als de pasta koelkast koud is, deze tijd verlengen met 15 minuten. Heb je een combi-oven dan kan je de oventijd verkorten met 10 minuten: bak op 200° en 350W vermogen gedurende 20 minuten.

Geen opmerkingen: