woensdag 19 november 2008

Bloemkool met kaassaus

Moeilijkheid: *
Bereiding: 40 minuten

Een supereenvoudig gerecht, ideaal met het huidige weer. Lekker met gekookte patatjes en gegrilde gehaktspiesjes.

Nodig:
1 bloemkool
50 gr boter of margarine
50 gr bloem
500 ml halfvolle melk
200 gr gemalen kaas
2 sneden wit brood

Bereiding:
Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in licht gezouten water bijtgaar (ong. 15 minuten). Giet af.
Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer flink met een garde. Voeg de melk toe en roer flink, zodat er zich geen klontertjes vormen. Zet het vuur middelhoog en blijf flink roeren. Breng aan de kook en laat, al roerend, 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en voeg 2/3de van de kaas toe.
Snij de korsten van de sneetjes brood en mix het wit van het brood fijn. Meng onder de overgebleven kaas.
Doe de bloemkool in een ovenvaste schotel, giet er de kaassaus over en bestrooi met het kruimel/kaasmengsel.
Laat gratineren onder de grill tot er zich vanboven een mooi bruin korstje heeft gevormd.

Geen opmerkingen: