woensdag 19 november 2008

Fruitjellies

Bereiding: 15 minuten + afkoelen
Moeilijkheid: *


Als basis gebruik ik het recept van Gelei van bloedsinaasappels met pompelmoes, je kan er eindeloos op varieren. Alleen gebruik ik nu geen gelatine meer, maar agar-agar.

Nodig:
7 dl fruitsap (zonder toegevoegde suiker, liefst uit het koelvak van de supermarkt of zelf geperst)
bessen en/of stukjes fruit (wij gebruikten aalbesjes en frambozen)
4 gr agar-agar
4 eetelepels suikersiroop (gelijke hoeveelheid water en suiker aan de kook brengen en laten afkoelen)
2 eetlepels campari of andere likeur (om er wat "punch" aan te geven)

Bereiding:
Verwarm het fruitsap met de suikersiroop, de campari en de agar-agar. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Laat een half uurtje afkoelen (of als je zoals ik ongeduldige kinderen hebt doe je het sap in een kan en zet je die in ijswater gedurende 10 minuten)
Verdeel de fruitstukjes of bessen over een 10-tal glaasjes. Giet het sap over de besjes.
Laat in de koelkast nog minstens 2 uurtjes afkoelen en opstijven.
Versier met een parasolletje en een zuur beertje.

Geen opmerkingen: