Bereiding: 25 minuten
Moeilijkheid: *
Moeilijkheid: *
Nodig:
150 ml witte wijn
100 ml tamari-sojasaus
100 ml mirin
2 cm verse gemberwortel, geschild, in dunne plakjes
3 eetlepels rietsuiker
1 ui, in ringen
500 gr lendebiefstuk, in dunne reepjes
100 gr jonge spinazieblaadjes
gestoomde rijst
Bereiding:
Doe de wijn, sojasaus, mirin, gember, suiker en 100 ml water in een pan. Verwarm op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg de uienringen toe en kook 4 minuten; voeg dan de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Voeg de plakjes biefstuk toe en kook ze in 1 à 2 minuten net gaar.
Verdeel de rijst over kommen of borden. Schep hierop de biefstukreepjes met spinazie en uien. Schep er wat van de warme saus over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten