dinsdag 19 augustus 2008

Zuiderse gehaktspiezen met yoghurtsaus

Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *


Nodig:
300 gr zuiver kalfsgehakt
250 gr gehakte biefstuk
2 eierdooiers
0,5 theelepel couscouskruiden
2 teentjes knoflook, geperst
1 bosje munt, gehakt
1 komkommer
1 potje griekse yoghurt (of biogarde)
olijfolie

Bereiding:
Kneed het gehakt met de eierdooiers, couscouskruiden, peper, zout, 1 teen knoflook en 1 eetlepel gehakte munt. Vorm er 10 stevige, dikke worstjes van en steek door elk worstje 2 satéprikkers zodanig dat ze elkaar halverwege kruisen. Bestrijk de worstjes met wat olijfolie en leg ze onder de grill, 10 minuten per kant (je kan ze ook op de BBQ bakken), tot ze net gaar zijn.
Schil de komkommer, halveer overlangs en schraap het zaad eruit. Snijd in piepkleine blokjes. Meng komkommer, yoghurt, het overige teentje knoflook, de rest van de munt en zout en peper naar smaak.
Serveer de spiesjes met de komkommeryoghurtsaus en couscous.

Geen opmerkingen: