dinsdag 19 augustus 2008

Spitskoolsoep

Moeilijkheid: *
Bereidingstijd: 25 min

Nodig:

2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
400 gr bloemige aardappelen, gepeld en in blokjes
0,5 theelepel chilivlokken
1 kleine spitskool, overlangs in 4 gesneden, harde kern verwijderd, in dunne repen
2 vleestomaten, ontveld, zaad en vocht verwijderd, in blokjes
olijfolie
zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pot en bak hierin de ui, knoflook en aardappels al roerend glazig. Voeg de chilivlokken en de 3/4 van de kool (het lichte, binnenste deel) toe en roerbak nog 2 minuten zachtjes. Voeg 1 liter water (en eventueel 2 bouillonblokjes) toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes gaarkoken met het deksel schuin op de pot.
Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout. Als ze te dik is eventueel nog wat water bijvoegen. Voeg de rest van de kool en de tomatenblokjes toe en laat nog zachtjes 3 minuten doorkoken.

Geen opmerkingen: