maandag 18 augustus 2008

Rijstschotel met kip en chorizo

Moeilijkheid: **
Bereiding: 45 min


Nodig:
8 kleine kipdrumsticks of vleugels
1 eetlepel paprikapoeder
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
3 kleine paprika's (rood - geel - oranje), in blokjes
1,5 theelepel kurkuma of safraan
350 gr risottorijst
600 ml groentebouillon
100 gr chorizo, in blokjes
olijfolie of bakmargarine

Bereiding:
Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 theelepel paprikapoeder.
Verhit de olie of margarine in een ruime pan (eventueel een paellapan) en bak hierin de drumsticks (of vleugels) goudbruin. Voeg de ui, knoflook en paprikastukjes toe en bak kort mee. Bestrooi met de rest van het paprikapoeder en de kurkuma, roer goed door en bak ong. 1 minuut mee. Voeg dan de rijst toe en laat 3 minuten meebakken onder voortdurend roeren. Voeg de bouillon en chorizo toe en breng aan de kook.
Zet het vuur zacht en laat ong. 20 à 25 minuten sudderen, tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig eens om.

Geen opmerkingen: