Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Nodig:
1 grote ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, geperst
2 kleine rode pepertjes, zaadjes verwijderd en fijngehakt
2 theelepels paprikapoeder
een flinke pluk saffraandraadjes
2 repen sinaasappelschil
4 laurierblaadjes
2 takjes citroentijm
2 blikken (van 400 gr elks) gepelde tomatenblokjes
300 ml droge witte wijn
60 ml kippenbouillon
600 gr mosselen, gewassen
225 gr gekookte garnalen, gepeld
400 gr zeevruchtenmix van goede kwaliteit
olijfolie
Knoflookbrood:
100 gr ongezouten zachte boter
2 grote tenen knoflook, geperst
1 theelepel gehakte citroentijmblaadjes
2 eetlepels gehakte bladpeterselieblaadjes
1 à 2 ciabatta's of stokbroden
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op laag vuur. Roerbak de ui 6 à 8 minuten tot hij zacht maar niet bruin is. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkopen. Roer er het paprikapoeder, de saffraan, sinaasappelschil, laurier en tijm erdoor en laat 1 minuut bakken. Voeg de tomaat, wijn, bouillon en 1 theelepel zout toe, breng aan de kook, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
Roer de mosselen, garnalen en zeevruchtenmix door de saus en leg het deksel op de pan. Laat 5 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, tot de mosselen open zijn, de garnalen warm en de zeevruchten gaar. Verwijder mosselen die niet open zijn gegaan.
Verwarm de oven ondertussen op 200°C. Meng de boter met de knoflook en kruiden. Snij het brood in sneden van 2 cm dik, zonder het broodhelemaal door te snijden. Bestrijk elke snee met de kruidenboter. Verpak in folie en bak 6 à 8 minuten in de oven tot het brood warm is.
Serveer het stoofpotje met het knoflookbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten