dinsdag 3 februari 2009

Italiaanse stamppot

Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten


Nodig:
1 kg bloemige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
50 gr boter
1 takje rozemarijn
1 flinke teen knoflook, gehakt
1/2 theelepel chiliflakes
1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
100 gr rucola, grofgehakt

Bereiding:
Zet de aardappelen met 3 cm water, wat zout, 10 gr boter, rozemarijn, knoflook en chiliflakes op en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook met deksel op de pan in 20 minuten gaar. Voeg na 15 minuten de bonen toe, sluit weer af en warm mee. Hak ondertussen de rucola grof.

Giet de aardappelen af en vang het vocht op. Verwijder de rozemarijn, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een grove puree. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe, als je het te droog vindt. Schep de rucola erdoor en breng eventueel op smaak met zout.

Lekker met de gebakken vis met polentacrust.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zou er geloof ik nog een scheut olijfolie bij doen, heb graag een beetje vet in puree. of zou dat vloeken met die bonen?

Candy in Wonderland zei

Je zou de boter in de puree kunnen vervangen door een flinke scheut olijfolie.