Nodig:
4 witvisfilets, zonder vel of graten (bv. koolvis)
1 ei, losgeklopt
150 gr polenta
4 bosuitjes, fijngehakt
rasp van 1 citroen
zonnebloem- of olijfolie
Bereiding:
Dep de visfilets droog met keukenpapier. Meng in een diep bord de polenta met de fijngehakte bosuitjes, de citroenrasp, peper (ev. chilipeper) en zout. Doe het losgeklopte ei in een ander diep bord. Haal de filets door het ei en druk ze dan in de polenta, bedek ze goed met het polentamengsel.
Verhit een laag olie van ong. 2 cm in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visfilets 3 à 4 minuten aan elke kant, tot ze knapperig, goudbruin en gaar zijn. Neem uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Lekker met de italiaanse stamppot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten