Bereiding: 1u40
Moeilijkheid: *
Moeilijkheid: *
Nodig:
een flinke klont boter
olijfolie
500 gr rundsstoofvlees, in kleine stukjes gesneden
een scheutje worcestershiresaus
1 rode ui, gepeld en gehakt
2 wortels, geschraapt en in stukjes gesneden
3 stengels bleekselder, in stukjes gesneden
1 laurierblaadje
1 takje verse rozemarijn
1 eetlepel bloem
2 liter vleesbouillon
150 gr parelgerst
Bereiding:
Verhit olie en boter in een soeppot op middelhoog vuur. Braad het vlees lichtjes aan en roer de worcestershiresaus toe. Draai het vuur hoger en blijf roeren. Er zal vocht uit het vlees komen, maar blijf roeren tot al het vocht verdampt is en het vlees bruin gebraden is. Voeg de groenten, laurierblad en rozemarijn toe, roer goed om, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten smoren op zacht vuur.
Doe de bloem in de pot en roer goed door, voeg 1 minuut later de bouillon toe. Voeg de parelgerst toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur terug laag en laat 1 uur koken.
Neem de pan van het vuur, verwijder laurierblaadje en rozemarijntakje. Pureer een paar seconden met de staafmixer, zodat de soep nog steeds grove stukjes bevat.
Roer nog eens goed door en serveer met stukken boerenbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten