zondag 3 mei 2009

Veganistische appeltaart

Moeilijkheid: *
Bereiding: 10 min + 45 min bakken


Nodig:
115 gr zuivelvrije margarine
115 gr bruine suiker + nog een beetje extra
30 ml zonnebloemolie
60 ml sojamelk
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 volle dessertlepel kaneel
1/2 theelepel zout
3 rode appels, geraspt
een handvol dadels, fijngehakt*
een handvol gemengde noten, grof gehakt

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C.
Meng de margarine en bruine suiker met een mixer of garde tot een romig mengsel. Voeg - ondertussen verder mengend - de olie toe, gevolgd door de sojamelk en meng goed door de rest heen. Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe. Voeg de geraspte appel en gehakte dadels toe, roer flink door en giet in een springvorm (23 cm doorsnee). Strooi de grofgehakte noten en een beetje bruine suiker over de taart en duw die voorzichtig in het mengsel.
Bak gedurende 45 minuten in de oven.

* ik heb ipv dadels gedroogde veenbesjes gebruikt; je kan het ook eens proberen met stukjes gedroogde mango, rozijnen, gedroogde papaya,...

Geen opmerkingen: