dinsdag 3 november 2009

Vol-au-vent met vis

Bereiding: 1 uur + koeltijd
Moeilijkheid: *


Nodig:
750 gr vaste visfilet (zalm, koolvis, schelvis, kabeljauw,...), in grote stukken gesneden
100 gr garnalen
1 sjalotje, heel fijngesnipperd
1 groot preiwit, in dikke ringen
150 gr champignons, in schijfjes
1 pot visfond (400 ml)
250 ml (soja)room
50 gr boter of margarine + nog wat extra
50 gr bloem
Bladerdeegkorfjes

Bereiding:
Breng de visfond aan de kook in een diepe pan. Als de fond kookt de visstukken in de fond leggen. Terug aan de kook brengen. Zodra de fond terug kookt het vuur uitzetten. De vis laten afkoelen in de fond.
Haal de vis uit de fond en leg hem op een bord. Zeef de fond en giet hem in een pannetje. Breng aan de kook en laat inkoken (tot ong. 250 ml). Stoof ondertussen het sjalotje aan in de extra boter. Voeg de champignons en preiringen toe. Voeg een beetje vocht (een beetje fond) toe en laat stoven tot ze gaar zijn (ong. 15 minuten). Leg de vis terug mee in de pan en laat even terug warm worden.
Verwarm de oven voor en bak de bladerdeegkorfjes volgens instructies op de verpakking.
Meet 250 ml visfond af en voeg de room hierbij. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg het fond/roommengsel toe en roer flink met een garde, zodat er zich geen brokjes vormen. Kruid met peper en zout naar smaak. Laat 1 minuut onder voortdurend roeren koken.
Voeg de saus bij het groenten/vismengsel en meng voorzichtig onder elkaar.

Zet een bladerdeegkorfje op elk bord. Vul het korfje royaal met de visvulling. Werk af met garnaaltjes. Serveer met puree.

4 opmerkingen:

alfacinha zei

dat zal ik eens uitproberen voor de feestdagen

Restaurant Den Boom zei

Leuk artikel!

els zei

Ik heb dit gerecht klaar gemaakt voor een burenfeest. Het is heel makkelijk om te maken voor een groot aantal personen (hier 17)en succes verzekerd. Je kan er ook een deel zeevruchten bijdoen (uit diepvries). Aan de dure kant maar met een goedkoop en lekker receptje (chocomousse, tiramisu of gewoon een stuk taart van de bakker of een ijsje) is dit zo gecompenseerd. els

Anoniem zei

Ga ik eens proberen met de wokmix vis van colruyt