woensdag 28 oktober 2009

Ovenschotel met chorizo

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten + 1u in de oven


Nodig:
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in partjes gesneden
4 rode uien, gepeld en in maantjes gesneden
4 el extra vergine olijfolie
1 chorizoworst, vlies eraf en in schuine stukken gesneden
3 dikke worsten, in stukken gesneden
=> of vervang chorizo en dikke worsten als je kan door chorizo-worstjes; helaas heeft
niet iedere slager er
2 takjes salie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aardappelpartjes met de uienmaantjes, olijfolie, peper en zout naar smaak in een ovenschotel. Zet in de oven.
Na 15 minuten door elkaar mengen en nog eens 15 minuten in de oven zetten. Bak de stukken worst in een weinig olie in een koekepan tot ze een bruin korstje hebben. Voeg de worst, chorizo en salie bij de aardappelen en zet nog 30 minuten in de oven.
Hussel nog even door elkaar en serveer met een slaatje.

Geen opmerkingen: