dinsdag 6 oktober 2009

Kokos crème brûlée

Bereiding: 1u15 minuten
Moeilijkheid: *



Nodig:
125 gr eierdooiers
75 gr griessuiker
400 gr kokosroom
50 gr suiker

Bereiding:
Klop de eierdooiers met de suiker tot stevig schuim. Voeg, al roerend, de kokosroom toe. Vul ramequins van 10 cm doorsnee (3 cm hoog), of 1 grote vuurvaste schotel met dit mengsel.
Zet de ramequins of vuurvaste schotel in een grotere ovenschotel en vul deze tot halverwege de potjes/schotel met heet water.
Verwarm de oven op 110°C. Zet de ovenschotel met de ramequins in de oven en bak gedurende 1 u. Laat goed afkoelen.

Bestrooi de ramequins vlak voor het opdienen met 50 gr suiker. Laat kleuren onder de grill of laat de suiker smelten met een crème brûlée brander.

Geen opmerkingen: