woensdag 3 februari 2010

Pannekoeken

Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *
Nodig:
500 gr voltarwe bloem (of meergranen bloem)
1 koffielepel backing powder of bicarbonaat
1 eetlepel suiker
3 eieren
1 liter melk

Bereiding:
Doe de bloem in een diepe kom. Voeg het bakpoeder en de suiker toe. Breek de eieren, klop ze los en voeg ze toe. Voeg een beetje melk toe en meng; voeg al roerend de rest van de melk toe. Zorg ervoor dat je geen klontertjes krijgt, flink roeren met een garde.

Laat een klein beetje boter/margarine smelten in een pan en laat de pan goed heet worden. Doe een flinke lepel van het deeg in de pan, draai de pan rond zodat het deeg de hele bodem van de pan bedekt. Zet op het vuur en wacht tot de bovenkant van de pannekoek droog is (controleer wel af en toe dat hij niet te bruin wordt vanonder, anders het vuur wat lager zetten). Draai de pannekoek om met behulp van een spatel. Laat nog even bakken.

Dien op met bruine of witte suiker, kandijsiroop, esdoornsiroop, confituur, choco,....

Dat zelfs een kind dit kan, zie je hier.

Geen opmerkingen: