dinsdag 23 februari 2010

Donuts

Nodig:
500 gr bloem
230 ml lauwe melk
40 gr suiker
1 pakje verse gist (30 à 40 gr)
1 ei
75 gr gesmolten boter of margarine
8 gr zout

Bereiding:
Doe 2/3de van de bloem in een kom en maak een kuiltje. Los de gist op in de warme melk. Giet de melk met gist en het ei in het kuiltje en meng. Voeg de suiker, het zout en de boter toe en meng verder tot een kleverig deeg.
Voeg de overige bloem per lepel bij het deeg en kneed tot een stevig deeg bekomen wordt.
Laat 30 minuten rijzen in de kom.
Klop het deeg plat en vorm bolletjes van ongeveer 50 gr. Laat de bolletjes 10 minuten rijzen.
Vorm met je vingers een gat in het midden van elk bolletje. Laat nogmaals 20 minuten rijzen.
Verwarm het frituurvet tot 160°C en bak hierin de donuts tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat afkoelen en versier de bovenkant van de donuts met witte- en bruine chocoladeglazuur. Bestrooi met hagelslag, gekleurde bolletjes en vlokjes,....

Foto's hier.

Geen opmerkingen: