Bereiding: 20 minuten
Moeilijkheid: *
Een heerlijk soepje, zowel warm als koud!Moeilijkheid: *
Nodig:
4 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en in 4
2 eetlepels olijfolie
1 liter bouillon (kip of groente)
500 gr doperwtjes (vers of diepvries)
handjevol muntblaadjes
Bereiding:
Fruit de sjalotten en knoflook op laag vuur gedurende ong. 10 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat 5 minuten doorkoken. Doe de muntblaadjes erbij en mix kort met de staafmixer, tot een groffe structuur (dus niet helemaal fijn mixen). Kruid bij met peper en zout, roer door.
Serveer zo, warm, eventueel met een lepeltje kruidenkaas erbij. Of laat ze in de koelkast afkoelen en serveer koud bij heet zomerweer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten