vrijdag 2 juli 2010

Fragoncello Delight

Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten + minstens 2 uur opstijven

Ik speelde met het idee om tiramisù te maken, maar wou toch iets anders. Dus bedacht ik mijn eigen variant, met aardbeien en limoncello. En oh, wat is dat lekker! Een zalig zomers dessert.

Nodig:
citroencake, in plakjes
citroensiroop
500 gr mascarpone of verse kaas ( type philadelphia, eventueel light)
6 eetlepels suiker
4 eieren, gesplitst
een flinke scheut limoncello
aardbeien, in schijfjes

Bereiding:
Neem individuele potjes en leg op de bodem een plakje cake. Besprenkel het plakje cake met ong. 1 theelepel citroensiroop. Laat 10 minuten staan tot de siroop goed in de cake is getrokken.
Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de mascarpone met het eigeel en de suiker tot een luchtige massa. Voeg de limoncello toe en meng goed. Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
Doe een laagje crème over de plakjes cake. Leg een laag aardbeienschijfjes en doe hierover weer een laag crème. Versier met wat chocolade-schaafsel en een aardbei. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven, beter nog is om het daags tevoren te maken.

Vervang voor een alcohol-vrije versie de limoncello in de crème door citroensiroop.

Geen opmerkingen: